Microneedling

Behandlar bl.a. mindre rynkor/linjer, slapp hud, ojämn hudstruktur, ärrvävnad och pigmentfläckar

Navigering:

Microneedling är en säker och effektiv behandling för att försköna din hud. Under en microneedling-behandling aktiveras hudens kollagen och elastin-produktion efter att man skapat små mikrofina kanaler i huden. Elastin står för elasticiteten och flexibiliteten i huden medan kollagenet ger stadga och motståndskraft. Även producering av hyaluronsyra sätts igång, som är ett kroppseget fuktämne, vilket fyller ut huden.

Vid en behandling med microneedling, penetrerar tunna, sterila nålar av rostfritt stål det översta hudlagret upp till ett djup mellan 0,5 mm – 2 mm. beroende på vilket område som behandlas. Detta triggar igång en naturlig reparationsprocess i huden där kroppen frigör naturliga tillväxthormoner som ökar produktionen av hudens eget kollagen, elastin och hyaluronsyra.

Huden rengörs noggrant med rengöring och peeling för att avlägsna döda hudceller. Därefter börjar själva microneedlingmomentet. Ett sterilt engångsmunstycke med ytterst tunna nålar fästes på mikropennan, i storlek som en tjock tuschpenna. Ett högkoncentrerat serum appliceras på huden. Munstycket förs över huden i ett mönster och skapar små, mikroskopiska kanaler i huden. En rodnad börjar synas, vilket tyder på att den naturliga reparationen av vävnaden är igång och kollagenproduktionen stimuleras.
När området är färdigbehandlat, smörjs din hud in med en näringsrik kräm som ska sitta på hela dagen/natten. Behandlingen tar allt från 15-90 min. beroende på vilka område som behandlas.

För bästa resultat rekommenderas en kur på 6-12 behandlingar. I vissa fall kan man se ett synligt resultat redan efter 3 behandlingar men för ett långsiktigt resultat rekommenderas fler. Behandlingarna görs med 3-5 veckors mellanrum.

Beroende på hur djupt nålarna arbetar kan det smått rivas och stickas i huden. En djupare behandling kan kännas mer. Dom flesta upplever den lilla smärtan som överkomlig.

Efter behandlingen
Direkt efter behandlingen är det vanligt att man får en rodnad likt en solbränna, som lägger sig succesivt ca.1-2 dagar efter. I vissa fall kan det ev. uppstå enstaka små ruvor, vilket kommer ifrån att man skapar en liten blödning på huden. Detta är fullt normalt. Det är viktigt att inte klia eller riva bort skorpan. Dagarna efter kan huden kännas tillfälligt torr, det är därför viktigt att man använder en näringsrik ansiktskräm i några veckor efter behandlingen. Du kommer att få en skräddarsydd produktrekomendation anpassad efter din hud för att resultatet ska bli optimalt. Undvik sol och använd högt solskydd i minst 4 månader efter avslutad behandling, även om solen inte är framme. Månader efter rekomenderas fortsatt försiktighet med solexponering, då hudens vävnad är i pågående stimulering. Detta för att bl. a. undvika ev. uppkomst av pigmentering i huden.

Mindre rynkor/linjer reduceras
Pigmentering/solskador minskar
Ytliga kärl kan reduceras
Stramar upp huden och den känns fastare
Jämnare hudstruktur
Porstorleken kan minska något

Eftersom behandlingen är en naturlig process för huden så blir även resultatet naturligt

Hur snabbt du får resultat med microneedling beror på vad du vill behandla, hur aktivt din egen hud arbetar och hur du vårdar din hud. Hudens kollagennybildning är en långsam process och kan pågå i upp till 6 månader efter avslutad kur. Ett tydligt resultat ser och framförallt känner du redan någon vecka efter avslutad kur.
Microneedling tar inte bort rynkor, dom reduceras, vilket gör att det ser naturligt ut. Flera behandlingar är oftast nödvändiga för att uppnå önskat resultat.

Microneedling kan med fördel kombineras med en infuzion-behandling. Infuzion är en intensivt djupgående fuktbehandling som bl.a. fyller ut mindre rynkor/linjer. Du kan läsa mer om Infuzion under fliken, behandlingar → infuzion

Hela ansiktet - 1895 kr.
Hals - 1540 kr.

Hela ansiktet inkl. hals - 2295 kr
Hela ansiktet inkl. hals & dekolletage - 2895 kr
1 område - 795 kr
2 områden - 995 kr
Priserna är per behandling.
Kontakta Camilla för bokning.

Väljer du att göra en microneedling-behandling i kombination med infuzion, har du ett reducerat pris på behandlingarna. Kontakta Camilla på salongen för mer information.